Virksomheders data kan hjælpe samfundet og virksomhedens toplinje samtidig

Virksomheders data kan hjælpe samfundet og virksomhedens toplinje samtidig

Virksomheder er klar til at foretage store investeringer i datateknologier, og det gavner både virksomhedens egen økonomi og samfundets evne til at løse geopolitiske udfordringer som klima- og energikrisen, viser en ny international undersøgelse

Del artiklen på

Lysten til at investere i digitale teknologier er bestemt ikke væk trods de seneste års kriser. I hvert fald ikke i verdens store virksomheder. De forventer tværtimod i gennemsnit at investere ca. 20 millioner kroner i datateknologier- og initiativer over de kommende 12 måneder.

Det viser en ny global undersøgelse iværksat af Lenovo blandt 600 ledere fra virksomheder med omsætning for over tre milliarder kroner. Forventningen til investeringen i datateknologier er at hæve omsætningen med 50 procent over en femårig periode.

“Virksomheder, der formår at forene strategi, kultur og teknologi, er bedst til at integrere data i deres daglige processer og dermed forstå rejsen fra information til resultat. Det skærper evnen til at træffe beslutninger på et oplyst grundlag,” siger Giovanni Di Filippo, EMEA President, Lenovo Infrastructure Solutions Group.

Data kan gavne samfundet

Mens investeringerne i datateknologier forventes at gøre meget godt for virksomhedernes toplinje, så mener langt størstedelen af virksomhedslederne også, at samfundet kan få gavn af virksomhedernes data. Særligt nogle af tidens største samfundsudfordringer, som klima- og energikrisen. 26 procent af de 600 erhvervsledere giver således udtryk for, at deres respektive virksomheder agter at bruge data til gavn for samfundet. Ved at udlede tendenser vil de lancere initiativer, der kan bidrage til at tackle energikrisen, global opvarmning, transportnetværk og fødevarekrisen.

”Data rummer potentialet til at hjælpe med at løse store erhvervs- og samfundsudfordringer, imens de bidrager positivt til virksomhedens indtjeningsevne. Det er tydeligt, at virksomhedsledere i store virksomheder er bevidste om, at de gennem deres investeringer i fx kunstig intelligens kan gøre en positiv humanitær forskel,” siger Giovanni Di Filippo og uddyber:

”Optimismen er ikke til at tage fejl af i undersøgelsen: Virksomhedsledere har stor tiltro til værdien af data – særligt med tanke på de udfordrende økonomiske omstændigheder, som mange virksomheder oplever lige nu.”

Ifølge undersøgelsen kan virksomhedernes bidrag til at løse samfundsudfordringer ske ved, at virksomheder i stigende grad deler data med offentlige og private partnere. Her er potentialet stort, lyder vurderingen i undersøgelsen, men mange virksomheder er tilbageholdende, fordi det er dyrt, og at de er bekymrede for beskyttelse af deres data.

- lb