Flere sikkerhedsløsninger giver ikke bedre beskyttelse

Flere sikkerhedsløsninger giver ikke bedre beskyttelse

Til trods for, at 80 % af alle organisationer kørte med op til 10 forskellige sikkerheds- og cybersikkerhedsløsninger samtidigt, oplevede mere end 50 % af de adspurgte organisationer nedetid grundet tab af data sidste år

Sikkerhedsfirmaet Acronis har lige udgivet resultaterne af den anden årlige Cyber Protection Week-undersøgelse, som afslører et farligt misforhold mellem organisationers behov for at beskytte deres data og de virkningsløse investeringer, de har foretaget i forsøget på at nå dette mål.

I 2020 købte mange virksomheder nye systemer for at kunne give deres medarbejdere mulighed for at arbejde sikkert hjemmefra under COVID-19-pandemien, men disse investeringer har vist sig ikke at være investeringerne værd. Vores globale undersøgelse påviser, at 80 % af alle virksomheder på nuværende tidspunkt kører med op til 10 løsninger samtidigt for at opfylde deres behov med hensyn til databeskyttelse og cybersikkerhed – men over halvdelen af disse organisationer har oplevet uventet nedetid sidste år på grund af tab af data.

Resultaterne i Acronis' årlige undersøgelse, som blev besvaret af 4.400 it-brugere og -fagfolk i 22 lande fordelt på seks kontinenter, afliver myten om, at hvis du blot investerer i flere løsninger, kan du løse udfordringerne inden for cybersikkerhed og databeskyttelse. Ikke nok med, at investering i flere løsninger ikke resulterer i bedre beskyttelse, i mange tilfælde medfører forsøget på at administrere beskyttelse på tværs af flere løsninger større kompleksitet og mindre synlighed for it-teamet, hvilket faktisk øger risikoen.

"Dette års Cyber Protection Week-undersøgelse viser tydeligt, at flere løsninger ikke er lig med bedre beskyttelse, da det er kompliceret, ineffektivt og dyrt at anvende særskilte værktøjer til at håndtere individuelle typer af eksponering," udtaler Serguei "SB" Beloussov, stifter af og administrerende direktør for Acronis. "Disse resultater bekræfter vores overbevisning om, at det er smartere at anvende cyberbeskyttelse, som forener databeskyttelse, cybersikkerhed og slutpunktsadministration i én løsning."

Manglende viden fører til it-udfordringer

En ting, der er med til at gøre sagen mere kompliceret, er, at der en betydelig forskel i brugernes og it-fagfolkenes viden om, hvilke it- og cybersikkerhedsfunktioner der er tilgængelige for dem, hvilket kan føre til, at de mister værdifuld tid, penge og sikkerhed.

 • 68 % af it-brugerne og 20 % af it-fagfolkene ville ikke vide, om deres data var blevet ændret uden deres vidende, eftersom deres anvendte løsning gør det vanskeligt at fastslå denne form for manipulation.
 • 43 % af it-brugerne ved ikke, om deres antimalware stopper øjeblikkelige trusler, eftersom deres løsning ikke gør disse oplysninger let tilgængelige. Nem adgang til denne viden om cybersikkerhed er afgørende for at sikre databeskyttelse.
 • Hele 10 % af de adspurgte it-fagfolk ved ikke, om deres organisation er underlagt regler om beskyttelse af personlige oplysninger. Hvis de databeskyttelsesansvarlige ikke ved, at de kan stilles til ansvar for eventuelle brud, kan de ikke implementere strategier eller evaluere de løsninger, der er nødvendige for at opfylde kravene. Den uvidenhed kan risikere at medføre store bøder for virksomheden på grund af potentielle overtrædelser af reglerne i 2021.

For alle, der anvender flere løsninger til at opfylde deres it- og cybersikkerhedsbehov, bliver den manglende gennemsigtighed i sådanne oplysninger kun værre. De skal ikke blot kunne huske, hvilken løsning der leverer et bestemt datapunkt, de er også nødt til hele tiden at skifte mellem konsoller for at finde de oplysninger, de har brug for – hvilket fører til ineffektivitet og ikke-udnyttede chancer for vigtige indblik.

Enkeltpersoners sløsede tilgang til beskyttelse

Undersøgelsen viser også en overvældende sløset tilgang til databeskyttelse blandt it-brugerne.

 • 83 % af it-brugerne brugte mere tid på deres enheder sidste år, men kun halvdelen af dem tog ekstra forholdsregler for at beskytte disse enheder
 • 33 % indrømmede, at de ikke opdaterer deres enheder før mindst en uge efter, at de er blevet underrettet om en programrettelse
 • 90 % af it-brugerne berettede, at de udførte sikkerhedskopier, men 73 % har mistet data for altid mindst én gang og antydede, at de ikke ved, hvordan man opretter sikkerhedskopier eller gendanner dem korrekt

Enkeltpersonernes bestræbelser på at beskytte deres data holder ikke trit med truslerne, hvilket sandsynligvis skyldes forkerte antagelser (f.eks. en tro på, at Microsoft 365 sikkerhedskopierer deres data), eller at de er afhængige af automatiske løsninger.

Individuelle it-brugere kan få den samme integrerede cyberbeskyttelse som MSP'er og it-fagfolk med Acronis True Image 2021 – den første personlige cyberbeskyttelsesløsning, der forener AI-forbedret antimalware og prisvindende sikkerhedskopiering i ét.

Handlingspunkter for Cyber Protection Week

Udfordringerne med hensyn til at beskytte og sikre data, programmer og systemer vil blive ved med at vokse efter pandemien. Acronis anbefaler fem enkle trin for at sikre beskyttelse af dine data:

 • Opret sikkerhedskopier af vigtige data. Opbevar flere kopier af dine sikkerhedskopier: én lokal kopi til hurtig gendannelse og én et andet sted i skyen for at sikre muligheden for gendannelse, hvis katastrofen skulle ødelægge dine kopier.
 • Opdater dine operativsystemer og programmer. Forældede systemer og apps har ikke de sikkerhedsrettelser, der stopper cyberkriminelle i at få adgang til dem. Det er nødvendigt at implementere programrettelser regelmæssigt for at undgå udnyttelse.
 • Undgå mistænkelige e-mails, links og vedhæftede filer. De fleste malwareinfektioner sker som resultat af social engineering, der narrer intetanende personer til at åbne inficerede e-mails eller klikke på links til websteder, der hoster malware.
 • Installer antivirus-, antimalware- og antiransomware-software, og aktivér automatiske opdateringer, så dit system altid er beskyttet mod malware.
 • Overvej at anvende én enkelt cyberbeskyttelsesløsning, så du kan få den centrale styring og integrerede beskyttelse, der er nødvendig for at opfylde nutidens it-behov.

- lb