Hackere benytter populær besked-app til at sprede malware

Hackere benytter populær besked-app til at sprede malware

Check Point Research advarer mod en ny cybertrussel, hvor ondsindede hackere benytter den populære besked-app Telegram til at sprede malware til andre brugere

Check Point Research, der er en del af Check Point Software Technologies, advarer mod en ny cybertrussel, hvor hackere benytter den populære besked-app Telegram til at sprede malware. Selv når Telegram ikke er i brug eller længere er installeret, kan hackerne fortsat sende beskeder fra appen, der bl.a. lader dem slette eller kryptere filer på modtagerens enhed.

Advarslen kommer efter, at analytikerne hos Check Point gennem de seneste tre måneder har registreret over 130 cyberangreb, hvor hackere har benyttet en remote access-trojaner (RAT) kaldet ToxicEye til at ramme brugere via Telegram-appen.

“Vi ser en stigende tendens, hvor hackere benytter Telegram-appen til at sprede malware til både privatpersoner og virksomheder. Malwaren, som spredes via Telegram, kan nemt findes på nettet, og vi tror især, at de cyberkriminelle udnytter, at mange virksomheder benytter Telegram internt. Derved kan de omgå mange af virksomhedernes sikkerhedsprotokoller. Vi opfordrer derfor kraftigt brugere af Telegram til at være opmærksomme på mistænkelige beskeder,” udtaler Niels Zimmer Poulsen, der er Head of Security Engineering hos Check Point Software Technologies i Danmark.

- lb