Hackere har let adgang til samarbejdsplatform

Check Point Research har fundet flere sikkerhedshuller i samarbejdsplatformen Atlassian. Med blot ét klik kan cyberkriminelle derfor få adgang og tage kontrollen over Atlassians applikationer

Analytikere hos Check Point Research, der er en del af Check Point Software Technologies, har opdaget flere sikkerhedshuller i samarbejdsplatformen Atlassian, der har flere end 180.000 kunder verden over. Med blot et enkelt klik kan cyberkriminelle få adgang og tage kontrollen over nogle af Atlassians applikationer, herunder Jira og Confluence, der benyttes af virksomheder som f.eks. LinkedIn, Cisco, Pfizer og NASA.

Vi har oplevet en stigning i antallet af cyberangreb på forsyningskæder siden SolarWinds-hændelsen. Atlassians platforme er centrale for mange virksomheders arbejdsgange og derfor flyder store mængder data gennem disse applikationer. I en verden, hvor medarbejdere i højere grad er spredt over mange forskellige lokationer, bliver virksomhederne mere afhængige af teknologi til fjernarbejde. Derfor er det essentielt, at virksomheder er sikre på, at disse teknologier har den bedste beskyttelse mod cyberkriminelle, der forsøger at stjæle data,” fortæller Niels Zimmer Poulsen, der er Head of Security Engineering hos Check Point Software Technologies i Danmark.

- lb