Verdo åbner fibernettet i samarbejde med OpenNet

Verdo åbner fibernettet i samarbejde med OpenNet

Energikoncernen Verdo tager første skridt til at åbne for flere tjenesteudbydere på sit fibernet i Randers og Hobro. Åbningen af fibernettet sker gennem den fælles brancheplatform OpenNet

Del artiklen på

Verdo har gennem en årrække etableret og udbygget fibernettet i Randers og Hobro, og i dag har ca. 25.000 adresser i de to byer adgang til fibernettet. Tendensen på fibermarkedet er, at nettene åbnes for flere udbydere, og hidtil har kun én udbyder haft adgang til fibernettet i Randers og Hobro. Nu har Verdo besluttet at invitere flere udbydere til at levere indhold til lokalområdets hjem og virksomheder gennem fibernettet.

- Vi har siden etableringen haft fokus på at udvikle et lynhurtigt og driftssikkert fibernet. Nu er vi klar til at tage næste skridt, og derfor har vi indgået en aftale med OpenNet om at åbne vores fibernet for flere tjenesteudbydere, siger Morten Birch, divisionsdirektør i Verdo med ansvar for fibernet:

- Samtidig tager vi hul på en større opgradering af vores fibernet, så vi i fremtiden kan tilbyde kunderne endnu højere hastigheder til streaming og internet. Tilsammen giver åbning af fibernettet og højere hastigheder en mere attraktiv infrastruktur, hvor flere privatkunder og virksomheder får mulighed for selv at vælge, hvor de ønsker at købe deres internet og tv uden at gå på kompromis med teknologien. På den måde bidrager vi også til at styrke digitalisering i lokalområdet, siger Morten Birch.

Flere fibernetejere vælger OpenNet-platformen

Der er travlhed i OpenNet, og direktør Henrik Møller Nielsen glæder sig over at kunne byde Verdo velkommen på platformen.

- Vi er meget glade for, at både netejere og tjenesteudbydere vælger vores fælles brancheplatform til et samarbejde om åbning af fibernettene. Vores platform er designet til at kunne understøtte mange aktørers behov og krav og sikre lige vilkår for alle. Vi ser åbningen af fibernettene som en fælles opgave for alle landets fiberselskaber, og vi er stolte af, at det i høj grad sker med os som uafhængigt bindeled, siger Henrik Møller Nielsen, direktør i OpenNet.

For fibernetejere giver samarbejdet med OpenNet mulighed for at opnå en højere udnyttelse af deres eksisterende net uden selv at skulle investere i at etablere en grossist-platform.

- Det er en fordel både for netejerne og tjenesteudbydere, men i høj grad også for slutkunderne, der kan vælge den leverandør og de produkter, de foretrækker uden at skulle gå på kompromis med hastigheden og kvaliteten, slutter Henrik Møller Nielsen.

Nye tjenesteudbydere ventes at kunne levere indhold til kunderne på fibernettet i Randers og Hobro i 3. kvartal 2021.

- lb