Fleksibilitet er et krav og ikke en bonus

Fleksibilitet er et krav og ikke en bonus

Medarbejderne vil kunne arbejde væk fra arbejdspladsen, og vil have adgang til den teknologi der gør dette muligt

Produktivitet og teamwork forbedres i betydelig grad, når medarbejderne selv kan vælge, hvor de ønsker at arbejde. Det fremgår af en global undersøgelse, foretaget på vegne af Polycom, af udviklingen i mulighederne for at arbejde hvor som helst.

- Vi forudsagde, at 2016 ville være "videoens år", og det er tilfredsstillende at se, at folk virkelig oplever fordelene ved at arbejde med dette værktøj," skriver Mary McDowell, Polycoms CEO i en pressemeddelelse.

- En konklusion, vi kan drage, er, at flere virksomheder har brug for at tilbyde deres medarbejdere værktøjer til videosamarbejde. Med video-værktøjer får medarbejderne den menneskelige kontakt, de har brug, og uden disse værktøjer risikerer virksomheder at deres ansatte flytter til andre job, der tilbyder større fleksibilitet, forklarer hun.

Undersøgelsen viser, hvilke store fordele og udfordringer som både arbejdsgivere og arbejdstagere står overfor, når det kommer til at omfavne en fleksibel arbejdskultur. Resultaterne varierer i de enkelte lande, men der er tre vigtige tendenser, som er ret konstante på tværs af landegrænser.

Et overvældende flertal af de adspurgte, 98%, er enige om, at produktiviteten øges, hvis du har mulighed for at arbejde overalt, fordi du så kan vælge at arbejde, hvor det er mest effektivt. 91% er også enige om, at den teknologi, der muliggør samarbejde via video forbedrer teamwork. Hvis du kan mødes med kolleger via video fastholdes den menneskelige interaktion, der nogle gange mangler, når der arbejdes på afstand. Det giver medarbejderne mulighed for at udvikle bedre relationer med hinanden. Undersøgelsen viser også, at 60% af den globale erhvervsaktive befolkning arbejder fleksibelt, hvilket er flere end nogensinde før.

Den digitale konvertering er delvist medvirkende til den positive udviklingen, fordi den driver organisationer til hurtigere at udforske nye måder at arbejde på. Virksomhederne konkurrerer med hinanden om at udvikle en bedre arbejdspladskultur og dermed fastholde de bedste medarbejdere.

Halvdelen af de adspurgte i Europa svarede at de ofte arbejder fleksibelt. Interessant at bemærke er, at to tredjedele af deltagerne i undersøgelsen har kolleger, der er placeret på andre kontorer eller som distancearbejder (78%). Hvis man tager hensyn til, hvor mange sprog der tales i Europa, er det klart, at anvendelsen af teknologiske redskaber for interaktion kan hjælpe med at bringe kolleger tættere sammen, og faktisk angiver hele 91% af de adspurgte at sådanne værktøjer har hjulpet dem kende deres kollegaer bedre.

Af Polycoms undersøgelse fremgår, at der er sket en betydelig ændring i forhold til at arbejdsrutiner i hele regionen. At give medarbejderne mulighed for at arbejde hjemmefra, eller fra et andet sted, er afgørende for at kunne tilfredsstille dem, der stræber efter en bedre balance mellem arbejdsliv og privatliv.

- Der er en fordom der siger, at medarbejdere, der ikke arbejder på den fysiske arbejdsplads mister sammenholdet og relationerne med deres kollegaer. Men denne undersøgelse viser, at de faktisk er mere sociale og aktivt engagerer sig i at udvikle stærke relationer til deres kollegaer.

- De nye teknologiske redskaber til at lette kommunikationen og samarbejde motiverer medarbejderne til rent faktisk at ringe til sine kollegaer, tage initiativ til at mødes og skabe varige relationer med hinanden. Disse er fordelene ved distancearbejde som vi meget sjældent taler om", siger Jeanne Meister, partner i Future Workplace.

66% af alle millenials bekymrer sig over, at man ikke tror, de arbejder hårdt, når de ikke er på kontoret. Dette er et globalt problem, som hele 62% af deltagerne i undersøgelsen tager op.

Hvis organisationer skal holde trit med den hurtige digitale transformation kræver det, at de ændrer holdning og tilgang til, hvordan mennesker arbejder og samarbejder. Ved at måle præstationer baseret på, hvad der produceres, i stedet for hvor mange timer man har arbejdet, kan medarbejderne være sikker på, at ledelsen forstår, at tilstedeværelsen på arbejdspladsen ikke er det samme som en god arbejdsmoral. Det er teknologien, der skal drive denne ændring i arbejdskultur. Man skal have de rigtige samarbejdsværktøjer for at kunne samarbejde, og medarbejderne skal have adgang til de samme værktøjer hjemme, som når de er på kontoret.

- lb