Test: Tre headsets helt uden kabler

Test: Tre headsets helt uden kabler

Vi har testet tre forskellige headsets der alle er totalt uden kabler. Læs med og find ud af, hvorfor både Airpods, The Headphone og Sandberg Bluetooth Earbuds + Powerbank formår at imponere os, og ikke mindst hvorfor The Headphone vinder klart

Del artiklen på

Af Tech-Test

De tre headsets vi har med i testen, Airpods fra Apple, The Headphone fra Bragi og Sandberg Bluetooth Earbuds + Powerbank, har alle de til fælles, at de totalt mangler kabler. Hvor de fleste trådløse headsets i dag forbindes med kabler, så er disse tre en del af den nye type headsets der totalt mangler kabler.

Personligt er jeg helt vild med denne type headset. Det er fedt at man ikke skal rende med kabler der dingler rundt om halsen, og så er det ekstra fedt, at de alle kommer med et etui, der oplader headsettene når de ikke bruges.

Airpods med spændende funktionalitet

Testens tre headsets kan i bund og grund det samme. Udover at fungere som headsets, så kan du også styre musikken fra dem, og så kan du bruge dem til at modtage opkald.

Men der stadig forskel på de tre headsets. Faktisk så har de hver i sær deres egne egenskaber der gør dem både specielle og interessante.

Lad os starte med at kigge på Airpods fra Apple, der faktisk har to ting der gør dem specielle, og vi snakker ikke om det faktum at de får det til at se ud som om, du har spaghetti hængende ud af dine øre.

For det første er Apple Airpods utrolig lette at parre med din iPhone, iPad eller iMac/MacBook. Du tager det bare ud af etuiet og med det samme vil de forsøge at danne forbindelse med din iOS-enhed.

Det næste der gør dem så fede er, at de automatisk fungerer sammen med alle dine iOS-enheder. Alt du behøver gøre er, at aktivere dem i bluetooth-menuen, let og elegant.

Endelig pauser de, som de eneste i testen, automatisk for musikken når du tager dem ud af øret, og genoptager den når du sætter dem på plads igen.

The Headphone

Bragis The Headphone er rent teknologisk meget specielle, da hver af de to ørepropper indeholder hver sin lille computer.

Derudover så er The Headphone det eneste headset der har aktiv noise cancellation, og en funktion til at lade stemmerne komme igennem alligevel – Audio Transparency.

Sandberg Bluetooth Earbuds + Powerbank

Sandberg er kendt for at levere billige produkter, og det gælder også her. Testens klart billigste headsets, men stadig med en lille overraskelse oppe i ærmet.

Som navnet antyder, så fungerer etuiet nemlig også som en Powerbank, og ikke bare for selve headsettet, men også for andre enheder. Du får 2.100 mAh der kan bruges til at lade såvel ørepropper og andre enheder op – slet ikke dårligt.

Lydkvaliteten

Men helt ærligt – når det handler om headsets, så er det vigtigste altså lydkvaliteten. Der kan være alle de fede funktioner du kan grave op ad jorden, hvis lyden stinker, så er headsettet altså elendigt.

Når det kommer til lyd, så er der dog ingen af de tre headsets der skuffer på lydsiden. Apple Airpods har en fin dynamik i dikant og mellemtone. Det går ikke helt så godt med bassen, som har en tendens til at blive lidt ulden. Men det samlede lydbillede er ganske fortrinligt, og passer fint til et headset til omkring 1.400 kroner.

Sandberg Bluetooth Earbuds + Powerbank har også en ganske fin lyd. Mellemtone og diskant er ikke så skarpe i klangen som hos Airpods, men er stadig ganske fin til prisen. Bassen mangler dog, og dermed kommer lydbilledet til at mangle den bund som musik skal og bør have. Til en pris på omkring 800 kroner er lyden ok, men vi kunne godt have tænkt os at der var lidt bedre bas.

Endelig er der The Headphone fra Bragi. Med det samme vi begyndte at lytte til dette headset så blev vi begejstrede. Der er en imponerende god bas, der virkelig giver en god bund i musikken, og både diskant og mellemtone er klar og sprød. Klart det headset der har det bedste lydbillede i testen, og så ligger prisen på samme niveau om Airpods, omkring 1.400 kroner.

Forskellige komfort

De tre headsets sidder også meget forskelligt i øret. Vores favorit er klart The Headphone, der er let at lære at dreje ind i øret, og derefter næsten suger sig på plads. Det sidder utrolig godt fast, og der går ikke længe inden du har glemt at du har det på.

Samtidig skal du ikke spekulere på at finde en prop der passer dig – The Headphone er et ’one size fits all’ headset, og selv med mine underlige øre, så passer det bare perfekt.

Apple Airpods er også ret komfortable, og klart de letteste at tage i øret – de skal nærmest bare hænges på plads. Det betyder også, at du ikke har noget der skal presses ind i øret og det sætter vi stor pris på. Men – det er så også det headset der lettest falder ud af øret. Der skal ikke mange rystelser til, før du mister den ene eller dem begge.

Efter et stykke tid, så bliver man træt i øret af at have dem på, men du kan godt have det på en times tid uden problemer.

Endelig er der Sandberg Bluetooth Earbuds + Powerbank, der også sidder ganske fint i øret. Det fungerer som en lille prop der presses ind i øret, og hvis du vælger den rigtig størrelse øreprop, så sidder de ganske fint. Men de presser i øregangen, og derved bliver man træt hvis man har dem på for længe ad gangen.

En sidste betragtning

Af de tre headsets er der ingen tvivl om, at The Headphone fra Bragi er testvinder, og klart vores favorit. Lydkvaliteten er klart den bedste, komforten er også den bedste og som det eneste i testen, så har det også noise cancellation, hvilket er en fed feature.

Airpod klarer sig nu også rigtig godt i testen, men må kaste håndklædet i ringen i forhold til The Headphone. Men det får virkelig point for funktionen med, at musikken sættes på pause når du tager det ud af ørene.

Endelig er der også roser til Sandberg Bluetooth Earplugs + Powerbank, for det kan godt være at lyden ikke er på niveau med de to andre, så har det indbygget en powerbank, og det koster halvdelen.

Så alt i alt har vi tre headsets der rent pointmæssigt ligger meget tæt på hinanden, og som alle gør det ganske fortrinligt i vores test, og alle tre fortjener ros.

Bedømmelse: Apple Airpods

Samlet vurdering 85%

Et rigtig godt headset, der godt nok ikke er specielt pænt – faktisk nærmere grimt. Men det virker. Udmærket lyd og fede funktioner. Det er dog surt at de sidder så løst i ørene, at de let falder ud.

Bedømmelse: The Headphone

Samlet vurdering 95%

Et super godt headset. Sidder fantastisk i øret, har en utrolig god lydkvalitet ved tale og musik, klart testens bedste bas, og noice cancellation fungerer forbløffende godt. Ikke alene bliver Bragi testens bedste headset, det  blvier også redaktionens favorit.

Bedømmelse: Sandberg Bluetooth Earpods + Powerbank

Samlet vurdering 85%

Testens klare overraskelse. Selvom lydkvaliteten ikke var på linje med Airpods eller The Headphone, så får dette headset stadig en god karakter. Prisen er nemlig meget lav i sammenligning. Derudover så er der også en Powerbank på 2.100 mAh som kan bruges til at oplade andre enheder. Og lyden er faktisk helt fin til prisen. Komforten kunne være bedre, men headsettet klarer sig faktisk ganske godt i testen.

Læs flere tests hos vores samarbejdspartner Tech-Test.dk