Skype skal ind i flere konferencerum

Skype skal ind i flere konferencerum

Med Skype Room Systems ønsker Microsoft at endnu flere mødelokaler bliver udstyret med Skype, og Polycom understøtter det med deres MSR Dock

Del artiklen på

Af Lars Bennetzen

Skype er ikke bare Skype længere, med Skype for Business er det blevet ganske almindeligt for virksomheder at holde onlinemøder via dette Microsoft-produkt. Microsoft har så efterfølgende lanceret deres SRS, Skype Room Systems, som skulle gøre det endnu lettere at få Skype-mødet sat op.

SRS V2 er en central videoenhed, Surface Pro, med en specieltilpasses Windows 10, hvor alt kører i den såkaldte Kiosk-tilstand.

- Det system er i bund og grund en Skype-klient, der er gjort klar til at du hurtigt kan koble op via en enkelt knap. Den fjerner behovet for at brugerne skal have deres egne klienter med. Det er en enhed der bare leverer en enkelt opgave, siger Markus Elgström, SE Manager Polycom Nordic til IT-Reload.

Udfordringen ved den slags standardsystemer er blot, at det er lige præcist det – en standard. Det betyder også at mikrofoner, kamera og så videre er det du får med i Surface Pro. Med mindre du køber ekstra udstyr, og det kan godt være en udfordring at få det hele koblet sammen.

- Vi har derfor udviklet en dock som du kan tilslutte til SRS V2, og så har vi tilbehør som vi mener er langt bedre end det standardudstyr der findes på den. En mikrofon, højttalere og et 12x zoom usb-kamera, siger Markus Elgström.

Usb-kameraet sikrer at brugerne får en god optik i møderum med op til 10-12-personer. Det er dog ikke muligt at få autozoom i kameraer til SRS.

- Microsoft ejer SRS så det er dem, der dikterer hvilke funktioner der dukke op. Vi udvikler dock og usb-enheder så de passer til, forklarer Markus Elgström.

SRS er ikke til alle mødelokaler, men det er oplagt til de lidt mindre mødelokaler. Styrken er at alle enheder allerede fungere med hinanden, alt hardware er certificeret, og derfor er det ægte plug & play.

- Jeg vil sige at dette er et af de bedste tiltag til at få alle med på videokonferencevognen, også dem der aldrig har haft det, siger Markus Elgström og fortsætter:

- Vi ser traditionelle virksomheder der har haft problemer med at få en god integration ind i Skype, men med SRS kan it-afdelingen nu let være ansvarlige for mødelokalerne. Og at tilslutte hardware som vores kameraer, mikrofoner eller højttalere direkte til systemet, slutter Markus Elgström.