Videokonference hos plastikkirurgen

Videokonference hos plastikkirurgen

Det er ikke altid, at videokonferencesystemer etableres hos teknologivirksomheder. Nygart Privathospital har gennem et stykke tid brugt et videokonferencesystem, blandt andet til at holde kontakten med filialen i Århus

Del artiklen på

Af Lars Bennetzen

Videokonferencesystemer behøver ikke være raketvidenskab, ikke på overfladen altså. Faktisk så skal videokonferencesystemer helst være så enkle at bruge, at det svarer til at tænde for et tv. Den filosofi har drevet Polycom i mange år, og nordisk direktør Ole Mygind er da også tydelig stolt

over at kunne præsentere Nygart Privathospital som kunde:

- Vores systemer er bygget til at være lette at bruge, og det var da også et af de store krav til installationen hos Nygart Privathospital.

Jesper Nygart, der er administrerende direktør for Nygart Privathospital og læge samme sted, fortæller, at han ikke er god til it, men at det var vigtigt for ham at få et værktøj til at holde kontakten med deres filial i Århus.

- Vi har efterhånden haft vores Århus-filial i et stykke tid, men indrømmet – jeg kommer der ikke så ofte, som jeg burde. Derfor ønskede jeg en måde at holde kontakten med personalet der, som ikke betød, at jeg skulle køre til Århus en gang om ugen, siger Jesper Nygart, og tilføjer næsten

undskyldende:

- Jeg er glad for at kunne finde ud af at tænde for det og få kontakt.

Ole Mygind bryder ind og fortæller, at det netop er hele tanken med det system, der er sat op hos Nygart Privathospital. Der skal ikke være nogen besværlig opkoblingsrutine. Der skal bare tændes for systemet, og så klikkes på en knap for at skabe kontakten til Århus-filialen.

Bruges hele tiden

Resultatet har da også været, at systemet er blevet populært på privathospitalet. Ikke bare hos Jesper Nygart, der nu kan spare adskillige ture til Århus og faktisk holde en endnu tættere kontakt til Århusfilialen.

- Mine medarbejdere er også blevet rigtig glade for systemet. Vi holder ugentlige faste møder over systemet, og det giver en helt anden fornemmelse for nærvær, end bare en telefonsamtale, siger Jesper Nygart og fortsætter:

- Samtidig kan vi dele indhold med hinanden, så vi let kan diskutere sager, og det er en stor gevinst for os. Men selvom Jesper Nygart fortæller, at han ikke ved så meget om it, så er Polycom- løsningen ikke deres første forsøg på at få etableret videokontakt til Århus-filialen.

- Vi har tidligere forsøgt at bruge Skype, men det var altså ikke for godt. Det gik hele tiden ned, og faktisk var det en ret forstyrrende oplevelse at bruge det, fortæller Jesper Nygart.

Det system, som Nygart Privathospital i dag har fra Polycom, kaldes flot for Polycom RealPresense Group 310 og kan bedst beskrives som et konferencesystem for små lokaler. Det består af et zoom-kamera, en kasse der indeholder alt den nødvendige hardware, så som codex, og så en stor

skærm.

- Det system er perfekt for det lille mødelokale, hvor en mindre gruppe personer skal deltage i mødet og både kunne se hinanden og udveksle indhold, fortæller Ole Mygind.

En dobbelt fordel

Faktisk så viste det sig, at det nyindkøbte system blev en fordel på et andet vigtigt område, end kontakten til Århus-filialen.

- Der sker det, at vi ryger ind i en salgsproces, hvor en svensk hospitalskæde vil købe os. I hele den proces skal jeg kommunikere meget med deres svenske revisorer, Deloitte, og de er faktisk også Polycom-kunde, så vi kunne faktisk sidde og se hinanden, mens vi gennemgik de nødvendige papirer. Det var meget mere nærværende end over telefonen, og jeg er sikker på, at vi undgik mange usikkerheder, som vi ellers ville have været stødt ind i, hvis det havde været telefonsamtaler, siger Jesper Nygart.

Ole Mygind slutter af med at sige, at dette system faktisk er langt mere avanceret, end hvad Nygart Privathospital bruger det til.

- En nærliggende ting ville være at integrere det op mod Office 365 og senere også Skype for Business. Systemet er klar til det, og det er let at sætte op. Men som det er i dag, opfylder systemet sit formål, siger Ole Mygind.