Videokonferenceløsninger får konkurrence

Videokonferenceløsninger får konkurrence

Det er ikke altid nødvendigt med store og dyre løsninger til videokonferencer og -møder. QNAP har lige lanceret en alt-i-en videokonferenceløsning der også indeholder lagringsmuligheder

Del artiklen på

Af Lars Bennetzen

I takt med de hybride arbejdspladser er blevet stadig mere almindelige, har mange virksomheder investeret store summer i specielle løsninger til at løfte opgaven, mens andre holder sig til de mindre udgiftstunge udgaver som Zoom og Microsoft Teams uden nogen form for speciel hardware.

Men der findes andre alternativer og backup-specialisten QNAP, har lige sendt en videokonferneceløsning på gaden der også indeholder en 25GbE NVMe All-flahs-lagring og Thunderbolt 4 NAS, KoiBox-100W.

IT-Reload rakte ud til QNAP for at høre mere om løsningen og ikke mindst om, hvorfor de mener at små og mellemstore virksomheder skal investere i specielle løsninger som KoiBox-100W.

Carolyn Huang fra QNAP fortæller til IT-Reload, at det naturligvis er en mulighed at benytte sig af Zoom og Teams når det handler om 1-1 møder og til personlig brug. Faktisk mener hun at disse løsninger ofte kan virke bedre end en KoiBox-100W.

"Men KoiBox-100W er designet til scenarier hvor to eller flere personer er fysisk i samme rum, eller kobler sig på møder med flere hjemmefra," siger Carolyn Huang og fortæller at et af de problemer de ofte høre rom, er at mødedeltagere ofte oplever ekko eller støj for forstyrrelse fra kolleger når de er på kontoret.

"På toppen af Covid-19 er de fleste af vores medarbejdere hjemme, og i øjeblikket ser det ikke ud til at der er nogle problemer i at bruge pc'en eller møder via cloud-løsninger - indtil vi er tilbage på kontoret," siger Carolyn Huang.

Det er så der QNAP mener at vi har behov for flere muligheder for videomøder end de etablerede, ikke mindst fordi de, ifølge QNAP, lider under manglende fleksibilitet, så som muligheden for både at fungere med Zoom og Teams, også selvom hardware til de to løsninger teknisk set stort set er ens.

"KoiBox-100W er designet til at forvandle alle run til mødelokaler med onlinemuligheder og som har den nødvendige fleksibilitet," mener Carolyn Huang.

Hun påpeger at KoiBox-100W således både kan fungere som en trådløs projektor, og give folk muligheden for at dele deres skærm via Chrome eller Firefox uden brug af kabler.

Men på samme tid påpeger hun, at KoiBox-100W ikek er ment som en erstatning for eksisterende enheder, men som en mulighed for lave konferencer andre steder end hvor de traditionelle systemer er sat op.

"KoiBox-100W kan ikke noget som andre produkter ikke kan - enkeltvis - men med KoiBox-100W samler vi ting som trådløs projektor, konfernecer med flere deltagere på samme sted og lokal optagning af konfernecer," slutter Carolyn Huang.